Ledarskap och Självbedrägeri

Hemligheten bakom konfliktlösning och effektivitet i organisationer.

Ledarskap och Självbedrägeri utgavs första gången 2000 i USA och blev snabbt en internationell bästsäljare. Den är idag översatt till 30 språk, har sålts i över 2 miljoner exemplar och ligger fortfarande på bestsellerlistan i USA.

Boken är en berättelse om Tom, ny ledare på företaget Zagrum. Han är inkallad till ett introduktionsmöte med företagets vice VD Bud. En hel dag är avsatt för mötet, som handlar om företagets arbete med samarbete och individens ansvar. Under dagen får de också besök av företagets tidigare VD Lou och nuvarande VD Kate.

Boken tar oss igenom Toms och Buds möte: deras samtal och de tankar det sätter i gång hos Tom. Bud inleder mötet med att säga: ”Tom, du har ett problem”, något som gör Tom både osäker och arg. Härifrån följer vi Buds beskrivning av hur Zagrum arbetar med en kultur, som bygger på Arbingers tankar om att vi alla riskerar ha Toms problem; nämligen självbedrägeri. Boken ger en god introduktion till självbedrägeri, vilka konsekvenser det har för vår förmåga att leda andra, att samarbeta och skapa resultat.

köp
köp

The Anatomy of Peace

Denna bok finns ännu inte översatt till svenska.
En uppskattad bok av såväl ledare som föräldrar och professionella medlare.

Tänk om konflikter hemma, på jobbet och i vår omvärld beror på samma grundproblem. Och om vi systematiskt missuppfattar detta grundproblem och därför systematisk håller liv i de problem som vi tror att vi försöker lösa.

The Anatomy of Peace tar oss till konfliktens kärna och hjälper oss att hitta lösningar på konflikter på arbetsplatsen, i skolan, i familjen eller mellan olika grupper av människor.

I boken får vi följa Lou, som genom ett behandlingsprogram för ”problem-ungdomar” hoppas få ordning på sonen som är på glid. Motvilligt deltar han i den utbildning för föräldrarna som är anordnarnas krav för ungdomarnas deltagande. Gradvis börjar han se sina utmaningar i samspelet med andra människor med nya ögon och upptäcker hur han själv är ansvarig för många av de problem han upplever i sitt eget företag och inom familjen.

The Outward Mindset

Denna bok finns ännu inte översatt till svenska.
För den som läser engelska, är detta värdefull läsning för att ta del av verkliga exempel på tillämpningen av Arbingers metoder och verktyg.

Unknowingly, too many of us operate from an inward mindset—a narrow-minded focus on self-centered goals and objectives. When faced with personal ineffectiveness or lagging organizational performance, most of us instinctively look for quick-fix behavioral band-aids, not recognizing the underlying mindset at the heart of our most persistent challenges. Through true stories and simple yet profound guidance and tools, The Outward Mindset enables individuals and organizations to make the one change that most dramatically improves performance, sparks collaboration, and accelerates innovation—a shift to an outward mindset.

köp